11 550 ₴
9 051 ₴
Апарат Kors Gold Clamp 2" 27 літрів
Виробник – «Kors»
Опис моделі:
Апарат Gold Clamp від компанії «Корс» - це колона діаметром 2 дюйми, великої продуктивності, ідеальна колона для дистиляції. Особливість цього апарату – повністю розбірні кламповые вузли, що дає можливість змінювати конструкцію апарату, використовувати різноманітні комплектуючі – шоломи, конуса, вузли відбору, використовувати як ректифікаційної колони, працювати в режимі потстилл. Перевага такої моделі – велика швидкість дистиляції, зручність розбирання, промивання, обслуговуванні. Лінійка моделей Gold – вибір професіоналів. У поєднанні з баком серії Kors Classic - ця колона задовольнить всі Ваші потреби як в якості, так і кількості отриманого продукту.
Цей апарат буде служити Вам довгі роки і радувати своєю практичністю і універсальністю. Однозначно серед нашої багатої лінійки, Ви знайдете апарат за Вашим бажанням, а наше завдання дати Вам чітке розуміння на етапі покупки. І який би вибір Ви не зробили, в нашому магазині, можете бути впевнені – Ви купуєте якість.
Для Вашої зручності та економії, ми комплектуємо все наше обладнання однаковими комплектуючими, дотримуємося постійні розміри і діаметри, не змінюємо розробленої конструкції, що при купівлі іншої колони, дає Вам можливість заощадити, використовуючи сантехнічний комплект та інші комплектуючі з наявного апарату.
При розробці лінійки власного обладнання, ми враховували всі апарати, представлені на ринку, всі недоліки конкурентів, технічні помилки і не досконалі комплектації, що дало можливість значно модернізувати наше обладнання, і воно стало ще универсальней, практичніше, технологічніше. А головним завданням стала безпека. Реалізація цього аспекту була для нас перевіркою, випробуванням для технологів – як серйозного і відповідального виробника. І ми домоглися бажаного результату застосувавши безліч технологічних рішень:
- знімні ручки для установки жароміцних накладок, щоб уникнути опіків;
- спеціальні парові клапани тиску, спрацьовують при мінімальному збільшенні ризику розриву ємності;
- торцеві шви, відповідають Госту, для мінімізації розриву і протікання;
- штамповане дно та кришка для захисту від деформації, навіть при максимальних температурах;
- зменшена кількість сантехнічних з'єднань, для мінімізації підтоплення та затоплення;
- жорстка фіксація регуляторів потоку на колоні, для точності і зручності контролю над процесом.
Комплектація:
1.2 бак Classic 27 л. - 1 шт;
1.3 фланець кламп 2" 165 мм - 1 шт;
1.4 дефлегматор кламп 2" – 1 шт;
1.5 кут повороту з термометром на 90 º кламп - 1 шт;
1.6 холодильник кламп 2" – 1 шт;
1.7 кут повороту на 90 º кламп - 1 шт;
Технічні характеристики процесу:
Технічні характеристики вироби:
Основні вузли колони Gold Clamp:
а. вузол підключення колони до ємності;
б. вузол підключення холодної води;
ст. вузол зливу гарячої води;
р. вузол гільзи для термометра;
д. вузол зливу дистиляту;
е. вузол гільзи термометра в баку;
е. вузол зливу з бака;
ж. вузол підключення клапана безпеки;
з. вузол горловини бака;
в. вузол підключення тена (при додатковій комплектації);
й. вузол з'єднання царга-дефлегматор;
к. вузол з'єднання дефлегматор - кут повороту;
л. вузол з'єднання кут – холодильник;
м. вузол з'єднання кут – кут.
Пристрій і принцип роботи дистилятора Gold Clamp:
1. Колона Gold Clamp від компанії «Корс», працює за принципом зміни стану рідини, для кінцевої конденсації потрібної фракції.
2. Сировина заливається в куб, ємність. Апарат з'єднати з ємністю, підключити до водопроводу і встановити на джерело нагріву.
3. При нагріванні сировини, пари піднімаються по вертикальній царге, де зміцнюються і фільтруються від шкідливих домішок насадками Панченкова.
4. При температурі до верху колони 78,3-78,5 ° С (оптимальна робоча температура в колоні), олії та шкідливі домішки піднімаючись вгору по колоні, конденсуються в п'яти трубному дефлегматоре, стікають назад у куб, а легка фракція, у вигляді пара, потрапляє в кожухо-трубний теплообмінник, в якому конденсується, і виходить через трубку відбору, у вигляді дистиляту. Холодильник складається з 7-ми вертикальних трубок діаметром 10 мм.
5. У процесі дистиляції - відділення "голів", "тіла" і "хвостів", розраховуються по таблиці з урахуванням кількості і міцності вихідної сировини.
Наше завдання ділитися досвідом!
Що ж таке дистиляція з технічної сторони, і чому ми отримаємо ці заповітні краплі чистого продукту? Все дуже просто, але також абсолютно! Як ми знаємо зі шкільної програми фізики, вода (рідина) може перебувати в трьох станах – твердому, рідкому і газоподібному.
Дистиляція – це багаторазовий перехід сировини в двох станах – газоподібному і рідкому. Тобто процес зводиться до пере конденсації, поділ та відборі рідини в обмеженому обсязі (в нашому випадку колоні дистилятора), під впливом різних температур (далі-t). І саме t відіграє тут важливу роль. Точка кипіння різних рідин, розчинів, кислот, абсолютно різна – оцтові альдегіди закипають при t 21 ºC, метиловий спирт при t 65 ºC, вода при t 100 ºC, а наш розчин містить воду, спирти, ефіри, кислоти, альдегіди. Завдання їх розділити, отримати саме ту фракцію, ту складову, якої в загальному обсязі дистилируемой рідини може міститися до 21%. І саме від нас залежить правильне виставлення t режимів – комбінацією джерела нагрівання та подачі води, а іншу роботу дистилятор зробить сам. Завдяки утриманню t в потрібних межах, ми і конденсируем потрібну рідину, що було неможливо зробити на старих дистилляторах, де t не контролювалася, та й просто не враховувалася як головний аспект чистого продукту. Один охолоджувальний елемент і відсутність регуляторів подачі охолоджувача, в старих приладах, не дозволяв домогтися потрібного ефекту, а погана герметичність додавала свою нотку «вонючести».
Кожухо-трубна система цього дистилятора, забезпечить прекрасну циркуляцію охолоджуючої рідини. Точні регулятори потоку води - забезпечать дозоване охолодження. Цифрові термометри - дають можливість контролювати потрібну t, а герметичність системи не дасть проривів парів, а слідчо не приємного запаху в готовий продукт. Ми маємо повний контроль системи – t і охолоджувача, можемо виставляти швидкість відбору, розділяти і відбирати потрібні і не потрібні фракції в сировині і отримувати на виході чисту, прозору рідину.
Стабільність – запорука успіху, а якість вузлів і комплектуючих – надійність, довговічність і безпеку.
Інструкція по використанню
Ваша перша робота з апаратом
Один з п'яти початківців «експериментаторів» (сказано з повагою, але посмішкою на обличчі), не може впорається з апаратом, проблеми виникають вже на етапі складання, а з проблемами, і бажання закинути апарат на курну полку. Але це оманливе думка, емоції, не знання комплектації, принципу роботи, складання і обслуговування. Для Вашого комфортного використання, фахівці компанії «Корс» розробили цю поетапну інструкцію. Дотримання етапів і наших рад, зробить процес безтурботним, і Ви будете здивовані якістю виробленого дистиляту в домашніх умовах.
Перед початком процесу
Зібраний в коробці побутової дистилятор – складний виріб, а місце «народження» апарату - запорошене виробництво. Нержавіюча сталь – один з найскладніших видів металу в обробці. Хоча апарати і проходять очистку перед упаковкою (очищення від металевого пилу, промивання в розчині для видалення слідів полірування, паст, нагару, промивка миючими засобами) – це не дезінфекція, всі деталі апарату треба промити водою з застосуванням миючих засобів, дезінфекторів (безліч різновидів) або прокип'ятити в розчині лимонної кислоти (15). Також прокип'ятіть насадку Панченкова у воді, зі столовою ложкою лимонної кислоти (15) на 1 літр води (потрібно прибрати з насадки заводські масла).
Збірка
Увага! З'єднання шланга з пуш фітингами в деяких випадках вимагає зусиль.
- вкрутіть штуцера (9) на сайт зливу гарячої води (в). Герметизують різьбове з'єднання за допомогою стрічки фум.
- вкрутіть голчасті крани (8) на вузол підключення холодної води (б). Герметизують різьбове з'єднання за допомогою стрічки фум.
Увага! Ключик 10-13 мм в комплекті до колони, служить як інструмент для монтажу різьбових пуш фітингів на холодильнику і дефлегматоре. Притримуйте фітинг в місці пуш з'єднання. За допомогою ключика, поворотом за годинниковою стрілкою вкрутіть різьбову частину фітинга в муфту, з використанням стрічки фум.
- соедините штуцера (9) в единое целое, при помощи тройника (7) и трубки (5) в узле (в) (используйте небольшие кусочки трубки). Это слив горячей отработанной воды.
- соедините игольчатые краны (8) в единое целое, при помощи тройника (6) и трубки (4) в узле (б) (используйте небольшие кусочки трубки). Это подача холодной воды из источника водоснабжения.
- соедините тройник (7) с трубкой (5).
- соедините тройник (6) с трубкой (4).
- вставьте в гайку (10) паранитовую прокладку (11).
- з'єднайте гайку (10) з вільним кінцем трубки (4). Якщо діаметр різьбового з'єднання гайки (10) не збігається з вашим діаметром на джерелі водопостачання, скористайтесь додатковими перехідниками або дивертором для кухонного змішувача. Для герметизації різьбового з'єднання використовуйте стрічку фум (12).
Ваша колона зібрана і може використовуватися для подальшої роботи.
- вкрутіть в бак 1.2 клапан безпеки 22 у вузлі (ж).
- вкрутіть в бак кран кульовий (23) у вузлі (е) з використанням стрічки фум (10).
- вставте термометр (2) вузол (е).
прокладки (21), болтів (19) і баранчиків (20). Для болтів використовуйте ключик (16).
Увага! Не перетягуйте різьблення. Ключик 10-13 мм в комплекті до колони, служить як інструмент для зручної фіксації болтів.
Увага! Установка апарату на бак здійснюється після затоки сировини в ємність.
Після декількох дистиляції, Ви виробите свій метод на практиці.
Пийте тільки якісні напої, пийте в міру і будьте здорові.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Корс |
Об`єм | 27 л |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |