382 ₴
Набір спецій для джина в стилі "hendrick's" до 20-ти літрів
Виробник - Україна
Опис:
Набір спецій, трав розроблений за унікальним рецептом, для приготування до 20 літрів джина з домашнього дистиляту. Вага 250 грам, у складі ялівець, коріандр, корінь дягелю, касія (кориця), лакриця (солодка), перець кубеба, цедра апельсина, цедра лимона, кардамон, корінь ірису (фіалковий корінь), лаванда, троянда, лавровий лист, кмин.
Рецепт джина:
Набір спецій для джина в стилі Hendrick's. Набір розрахований на отримання 15-20 літрів джина методом парової інфузії або 5-8 літрів джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
В ароматі скромний ялівець, вологий темний тайговий ліс, лаванда, троянда та земляний корінь. У смаку переважають спеції, відводять нас до відтінкам касії і невеликої кількості кардамону. Післясмак завершується квітково-земляним відтінком спецій з буквальним відтінком кмину і полум'яної апельсинової цедри. Післясмак довгий і помірно тепле.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все Вам знадобиться:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л дистиляту фортецею 45-50% і наполягаємо близько 10 – 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідину фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Настоянка розведена заливається в дистиляційний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений дистилят – достатньо відібрати перші 50 грам голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% в струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвостів, навіть мінімальних, домашній джин каламутніє.
Вимірюємо фортеця отриманого продукту, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, ялівцева настоянка міцніше по-ки, розведення нижче, ніж до 42 градусів начисто знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень. Пийте на здоров'я, пийте в міру.
Приготування джина методом парової інфузії за допомогою джин-кошики:
На все Вам знадобиться:
Приготування:
1. Спеції подрібнюємо в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо дистиляційний дистилятом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Начинаем перегонку при небольшой температуре, чтобы наши специи прогревались постепенно и равномерно.
5. В процессе дистиляції следите за уровнем флегмы в джин-корзине. Не допускайте перелива флегмы обратно в куб. Сливайте содержимое джин-корзины в емкость для отходов используя дренажный кран внизу. Данную процедуру возможно понадобится повторить несколько раз в течение всей дистиляції.
6. Первые 20-50 мл. полученного дистиллята стоит собрать в отдельную емкость и отставить в сторону. Это самые горькие эфирные масла можжевельника.
7. Основна фракція відбирається до тих пір, поки градус в струмені не знизиться до 50%.
8. Надлишок хвостів буде призводити до помутніння джина при розведенні.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Все, Ваш джин готовий, можете насолоджуватися дивовижним ароматом і смаком смачного домашнього джина.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Набір спецій, трав, прянощів, квітів, ягід |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Склад | Ялівець, коріандр, корінь дягелю, касія (кориця), лакриця (солодка), перець кубеба, цедра апельсина, цедра лимона, кардамон, корінь ірису (фіалковий корінь), лаванда, троянда, лавровий лист, кмин. |
Основні | |
Вага (грам) | 250 |