390 ₴
Набір спецій для джина в стилі "bombay sapphire" до 20-ти літрів
Виробник - Україна
Опис:
Набір спецій, трав розроблений за унікальним рецептом, для приготування до 20 літрів джина з домашнього дистиляту. Вага 250 грам, у складі ялівець, коріандр, корінь дягелю, касія, лакриця, гіркий мигдаль, райські зерна, перець кубеба, цедра лимона, корінь ірису.
Рецепт джина:
Набір спецій для джина в стилі bombay sapphire розрахований на отримання 15-20 літрів джина методом парової інфузії або 5-8 літрів джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
Дуже свіжий, гострий і легкий аромат. Безумовно ялівець домінує. В той же час яскравий, соковитий, злегка гіркий і тільну цитрус. Інші інгредієнти більш тонкі і добре інтегровані, земляні та квіткові, з відтінками миндальности.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все Вам знадобиться:
Приготування:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л дистиляту фортецею 45-50% і наполягаємо близько 10 – 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідину фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Настоянка розведена заливається в дистиляційний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений дистилят – достатньо відібрати перші 50 грам голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% в струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвостів, навіть мінімальних, джиновая настоянка каламутніє.
Вимірюємо фортеця отриманого продукту, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте джин міцніше по-ки, розведення нижче, ніж до 42 градусів начисто знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джина методом парової інфузії за допомогою джин-кошики:
На все Вам знадобиться:
Приготування:
1. Спеції подрібнюємо в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в кошик.
3. Заповнюємо дистиляційний куб дистилятом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово і рівномірно.
5. В процессе дистилляции следите за уровнем флегмы в джин-корзине. Не допускайте перелива флегмы обратно в куб. Сливайте содержимое джин-корзины в емкость для отходов используя дренажный кран внизу. Данную процедуру возможно понадобится повторить несколько раз в течение всей дистилляции.
6. Первые 20-50 мл. полученного дистиллята стоит собрать в отдельную емкость и отставить в сторону. Это самые горькие эфирные масла можжевельника.
7. Основная фракция отбирается до тех пор, пока градус в струе не снизится до 50%.
8. Избыток хвостов будет приводить к помутнению джина при разбавлении.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Приємного вживання!!!
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Тип спецій | Набір спецій, ягід, прянощів |
Склад | Ялівець, коріандр, корінь дягелю, касія, лакриця, гіркий мигдаль, райські зерна, перець кубеба, цедра лимона, корінь ірису. |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Основні | |
Вага (грам) | 250 |