324 ₴
Набор специй для джина в стиле "карпатский" до 20-ти литров
Производитель - Украина
Описание:
Набор специй, фруктов, ягод, разработанный по уникальному рецепту, для приготовления до 20 литров джина из домашнего дистиллята. Вес 250 грамм, в составе можжевельник, кориандр, корень дягиля, плоды черноплодной рябины, сушеные яблоки, лепестки гибискуса, плоды шиповника, плоды красной рябины, черная бузина, черника сушеная, боярышник
Рецепт джина:
Набір спецій для джина "Карпатський". Набір розрахований на отримання 15-20 літрів джина методом парової інфузії або 5-8 літрів джина методом мацерації (настоювання) в залежності від бажаної інтенсивності ароматів.
Авторський карпатський джин, де переплелися міцний аромат ялівцю і трав'янисто-фруктовий смак лісових ягід. Компанію їм складають глід і нотки солодко-кислого гибискуса.
Приготування джина методом настоювання (мацерації)
На все Вам знадобиться:
Приготування:
Для початку готуємо настойку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л дистиляту фортецею 45-50% і наполягаємо близько 10 – 14 днів в темному теплому місці. Струшуємо кожен день.
Після відстоювання рідину фільтрується і розлучається чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Настоянка розведена заливається в дистиляційний куб, нагрівальний прилад виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розбавлений дистилят або хороший напій – достатньо відібрати перші 50 грам голів.
Отбор «сердца» заканчивается на 45% в струе. Тут важно не пропустить момент – из-за хвостов, даже минимальных, домашний джин мутнеет.
Измеряем крепость полученного продукта, разводим его до 45 градусов. Помните, джин крепче дистиллята, разбавление ниже, чем до 42 градусов начисто уничтожит цитрусовые нотки.
Готовый напиток должен отдохнуть неделю.
Приготовление джина методом паровой инфузии с помощью джин-корзины:
На все Вам понадобится:
Приготовление:
1. Спеції подрібнюємо в ступці (або на блендері). Досить порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо дистиляційний куб дистилятом, попередньо розведеним до фортеці 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово і рівномірно.
5. В процессе дистилляции следите за уровнем флегмы в джин-корзине. Не допускайте перелива флегмы обратно в куб. Сливайте содержимое джин-корзины в емкость для отходов используя дренажный кран внизу. Данную процедуру возможно понадобится повторить несколько раз в течение всей дистилляции.
6. Первые 20-50 мл. полученного дистиллята стоит собрать в отдельную емкость и отставить в сторону. Это самые горькие эфирные масла можжевельника.
7. Основная фракция отбирается до тех пор, пока градус в струе не снизится до 50%.
8. Избыток хвостов будет приводить к помутнению джина при разбавлении.
9. Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Приємного вживання!!!
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Тип спецій | Набір спецій, ягід, фруктів |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Склад | Ялівець, коріандр, корінь дягелю, плоди чорноплідної горобини, сушені яблука, пелюсток гібіскуса, плоди шипшини, плоди червоної горобини, чорна бузина, сушена чорниця, глід |
Основні | |
Вага (грам) | 250 |